Piffa till din blogg utan krångel !

HETT TIPS, till Er som fortfarande har kvar standard-designen- Bli kreativa!


Designadinblogg.se, är en super bra sida om du inte är så hajj på diverse koder och designer.

Du kan tillexempel lära dig hur man lägger ut bakgrunder och hur man anpassar bilderna. Du kan lära dig hur man lägger upp You-tube klipp, ramar runt textrutor m.m.

Bloggen är lätt att förstå (även den mest otekniska kan lära sig!!) och med hjälp av bloggen kan du få din egen att se riktigt proffsig ut.

Vi tycker idén med att göra en blogg för andra bloggare är jätte bra! Enligt oss är det bland det viktigaste att ha en snygg design, det lockar många läsare och håller även kvar dem!



Stina


Blogg vecka:
Vi tar och tittar in hos tjoget åriga Stina som har tagit världen med storm, med hennes debatter, åsikter, videoupdater och så otroligt mycket mer. Hon fångar nuet och gör de till en makalös debatt allt från mode till verkliga livet. Hon ligger två efter kenza på flest besökare på blogg.se.

Vem är Stina:
 Stina är en tjej som kommer från Lidköping men flyttade nyss till Göteborg, när hon gick på gymnasiet läste hon omvårdnad. Om Stina skulle beskriva sig själv med tre ord skulle de bli ödmjuk, envis och snäll, i hennes liv är hundarna och familj de viktigaste.

Därför ska du ta en titt på den här bloggen:
Är du en person som tycker om bloggar där du kan hitta de mesta, då är de här rätt plats för dig. Hon tar upp många stora frågor som kan ge många en tankeställare. Det är en brud som står för allt hon säger och skulle aldrig vända kappan efter vinden. Något som är ett stort plus är alla bilder hon dekorerar med.






♥♥♥

"I swear to tell the truth & other stories"


Blogg vecka:

Vi tar en titt på den galna, men härliga skåningen Carolina Gynnings blogg, som förmodligen redan nått ut till flera svenska hjärtan. "I swear to tell the truth & other stories" är hennes motiv. Bloggen känns äkta, med tanke på att hon faktiskt berättar sanningen om sig själv. Det är inte bara den sminkade Gynning som vi är vana vid att se i TV som dyker upp på bilderna, även den nyvakna och osminkade.

Vem är Gynning?

30-årig skåning som växte upp med sin familj i Falsterbo. Hon är estetiskt lagt, men började sin karriär med diverse modelljobb. Hon har nu en hel lista med yrken bakom sig, bland annat programledare, glamourmodell, bloggare och konstnär.  

Därför ska du ta en titt på den här bloggen:

Är du ett Gynning fan, är det bara börja läsa, hon avslöjar det mesta som händer runt omkring henne. Hon uppdaterar ofta med både bilder och text, (+ i kanten för alla bilder!). Bloggen är underhållande och perfekt om man vill ha lite "slö-läsning", här är det inga fem-sidors inlägg, mer lättläst.


♥♥♥



 


Black and white


Vilken vecka gott folk. Jag börjar komma in i en skön rytm, roliga saker händer hela tiden och det mesta är på topp.
Jag har ju som jag nämnt tidigare, tagit tag i teorikursen. I tisdags hade jag min första lektion och den var faktiskt riktigt spännande. Vad jag har hört från andra så har det mest varit 1½ timmas lärarlett sovande. Surprise- I stayed awake! För en sån som mig (som inte kan koncentrera sig när man läser en bok) är nog teorikursen rätt så bra. Jag har hört olika åsikter, en del tycker som mig, andra ser det som bortkastade pengar (eftersom man faktiskt kan läsa allt de säger i boken). Vad tycker Ni ?
Måste passa på o berätta lite om lördagen. Det blev utgång i Mariestad för en gångs skull. Riktigt trevligt! Vi var ett litet gäng på förfest och sen drog vi till Statt. Det är roligt att se skillnaden mellan Mariestad och Skövde (de två städerna som jag håller till mest i). Det är helt complete olika stämningar, folket beter sig annorlunda beroende på vilken stad man är i. Det finns olika "traditioner", folk klär sig annorlunda, frisyrer osv osv. Inspirerande ;)

Det börjar bli sent, med tanke på att man ska upp 05.30, så det blir inte mkt mer skrivit av mig idag :)
Ha det fint ! PUSS


Färglära











Planering

Godmorgon, för visst är det en god-morgon. Snön öser ner, vilket åtminstone resulterar i att det är lite ljust ute. Vi är 100% tillbaka och tänkte redogöra för vad som händer framöver. 

- Den här veckan tänkte vi ha pratat om färger och deras betydelser. Eftersom vi inte varit riktigt friska och hela, så har det inte blivit mycket gjort av det. Vi tänkte dock ta en lite intressant sammanfattning längre ner på sidan. - Lär Er vad färger symboliserar. Vi grundar då den informationen på vad vi lärt oss under våra år som design-elever här på folkuniversitetet.
- Nästa vecka ska vi ha en blogg vecka. Varje dag väljer vi ut en blogg, analyserar positivt och negativt med upplägget och innehållet.

Det är ganska exakt fyra veckor kvar av vårat bloggande. Under lov-veckan blir det ett speciellt upplägg, som förmodligen blir i form av våra "dagböcker". Tiden emellan, fyller vi med tema-veckor. Vad som blir aktuellt, meddelar vi Er om som vanligt på fredagar.



Put some colour in your days

Det härjar sjukdomar vilket innebär att det krashar vissa av planerna här på bloggen, men vi kör på i halvfart tills vi är 100% igen! Inspireras av vårens pasteller -



Everything


Har alla varit sjuka den här veckan ? Känns nästan så... Varit dålig sen i tisdags (eller måndags?) men är äntligen på bättringsväg, fortfarande förkyld.

I fredags klarade jag av årets "ångest problem"- hitta balklänning. I found my dream! En riktig bakelse- en lila en. Känns otroligt skönt att redan ha det avklarat. Nu ska jag bara hitta skor och väska som matchar, såååå roligt =)

Jag har gått och blivit en bio-fantast. Eller åtminstånde fastnat för några av de senaste biopremiärerna. I lördags var jag och såg Benjamin Button's otroliga liv. Riktigt bra film, lite utdragen- men fruktansvärt välgjort  (om man bortser från några kassa animationer som störde verkligheten). Sötare gubbe får man leta efter... Se den!


Brad Pitt, spelade den underhållande Benjamin Button

I morgon har jag EN lektion- psykologi. Känns inte speciellt lockande att åka fem mil för den lilla timmen. Men det är åtminstånde ett intressant ämne. Det är läskigt när man börjar tänka på hur människan fungerar och hur vi påverkas av olika saker. Intressant som sagt...

Vi började ju- som Ni märkte, med en ny blogg-idé här förra veckan. Vi hade en modevecka och hann åtminstånde med halva veckan innan jag blev sjuk. Den kommande veckan är det FÄRG VECKA- lär Er allt om färger och hur de påverkar oss.

Kära vänner och underbara läsare- Godnatt ♥

Was a long and dark December


Mitt liv just nu är som en hysterisk sommarsegling då du måste hålla båda händerna på ratten för att ens ha någon chans att klara naturkrafterna. Det kan både vara på gott och ont, men när du inte ens hinner med vindens snabba omvändning då är de inte alltid så kul.

Just nu är jag otroligt stressa över skolan, mycket som händer där just nu känner inte riktigt att jag hinner med allt så bra som jag vill göra de. Dagarna till vara utställning börjar ticka ner och jag är inte alls i takt med min tidsplan. Men har kommit upp med massor med nya idéer som jag hoppas kan hjälpa mig att ro ihop de här.
Bloggen som nu se blev inte alls en så lyckas start som vi hade tänkte oss, har haft otroligt mycket i skolan har blivet långa dagar. Det tråkiga med de hela måste jag säga är att jag satt fyra timmar och läste massor om modet som kommer att komma och nu har jag inte hunnit med och dela med mig av allt som jag vill. De är otroligt vad tiden går for., Sen har även L vart sjuk tre dagar och de komplicerar ju till de otroligt mycket eftersom vi är två stycken som ska ro ihop de här tillsammans.

De tråkiga med allt som händer just nu är att man hinner inte ens njuta av att vi snart slutar skolan och går ut i de fria, varken jag eller L hann ens med studentfest. Så som vi hade sett fram i mot de men skolan måste ju gå fört. Jag hoppas på en riktigt bra vecka nästa vecka och jag hoppas ni håller tummarna för oss också!

Annars har min helg vart riktigt bra men när de är mycket i skolan så kan man ju inte slappna av på helgen heller, de är så att jag läser 100poöng extra så de betyder att jag har nästa mer än tre timmar i veckan extra. Så har stora funderingar till att hoppa av en 50 poängs kurs men samtidigt så vill jag så gärna läsa den.

Någon som har ett tips kanske hur jag ska göra, ni som har tagit studenten? Är de någon ni ångrar som ni vill ha gjort den sista tiden?

Själv så är jag så förvirrade över allt just nu, men hoppas på en ljus framtid snart då jag ska få svara på alla mina frågor.


Tänk om man alltid kunde följa naturkrafterna att någon annan visade vägen för en.
♥E

BILDBOMB!!







Ta det med en klackspark


Frossa i accessoarer

Accessoarer

Paljetter av alla dess slag kommer du att se mycket av under 2009! Så satsa på paljetter även till vardags, då kan du ha dem i en lite mindre mängd och varför inte till fest, ha en hel underbar klänning i de glittrande färgerna. De kommer även komma mycket i väskor och små andra roliga saker. Är du den blyga typen så varför inte ha en scarf eller något annat litet i det.

Skorna är det klackarna som är otroligt viktiga, de ska vara lite galna, knasiga i deras form och design. Ett hett tips - titta in på Acnes vår kollektion, de har lyckas få in riktigt coola skor i den. Är du inte den personen som gillar att gå i klackar, så ta några med lite detaljer på, nitar funkar alltid.   

Halsbanden ska vara stora med lite indianpärlor och andra stora pärlor, halsandet ska klart ta stor plats av din outfit, - effektfull look.

Nitar kommer du hitta överallt skor, väskor, tröjor och så otroligt mycket mer. Ett nit bälte i midjan är alltid snyggt till en klänning. Men låt bältet ta plats det är den stora punkten, lek med det. Inspireras av Philip Lim ett betydligt längre bälte än du behöver och gör en stor rosett av det istället.

Väskorna ska vara små, nu är tiden inne för att lägga den stora väska lite på hyllan ett tag. Kuvertväskor i mängder, stora som små. Även till vardags kan du ha den lilla väskan i handen, ha gärna några med nitar eller paljetter.






L&E

Sunday I'm in love


Hej hopp. Idag kom världens nyhet- vi får vara med på studentbalen, till 99%. Mycket roligt tycker jag, nu ska man bara hitta en balklänning också.

Imorgon börjar min teorikurs. Har äntligen tagit tag i det där med körkortet. Någon mer som håller på med teorin ?

I fredags var det biopremiär för den nya Wallander-filmen. I lördags pallrade jag mig till bion. My opinion- CSI uti fingerspetsarna. Självklart var den väldigt typiskt Wallander, men man märkte även lite drag av Horatio Caine när Kurt löste mysterierna. En bra film, värd att se, men ingen världssensation!



Ha det bra ! /L ♥

Love me when i need you....


Idag är enda dagen i veckan ni kommer få en titta i våra små dagböcker. Jag vet inte riktigt vad ni tycker om de, men jag tycker de är toppen. Inte för att jag tycker de är jobbigt att gå in och skriva, bara det att jag gillar att ha mitt liv för mig själv. Så klart vet mina nära vänner om vad jag har för mig på dagarna, fast så klart kan vara svårt för dem att hänga med i tempot också ibland.

Men frågan är ju nu vad jag har haft för min på den närmsta tiden, hänt ganska mycket och mitt minne är kort så ni får uppdatering på min helg. I fredags var det först fika med Anna efter skolan, så klart hamnade vi på rådhuset där jag fick mig en uppdatering. Sen hem och fixa lite för att sedan åka iväg till Ekholm för att tillbringa kvällen med vänner. Lördagen blev de en sovmorgon sen efter det gymmet så skönt att äntligen vara frisk så jag kan träna hur mycket jag vill igen. Kvällen tillbringade jag med Johan, bio och massor med prat alltid lika kul, vi fick även besök av Erik som hade en riktigt fin överraskning. Söndagen ställe jag klockan för jag hade blivet fråga om jag ville vara med på ett genrep, i dansen innan premiären. Så klart hade jag tackat ja till de, så det var jag och alla ledare typ men de var riktigt kul. Något som jag verkligen ska gå på i höst, imorgon börjar den nya terminen på tränings fronten, så ska bil kul att se vad de har hittat på för kul. Sen har jag bara slappat och pluggat idag, helt klart en typiskt söndag. Ibland kan jag ha svårt att förstå varför man ska hata söndagar, de är ju den dagen du verkligen riktigt kan ta de lugnt och fokusera på dig själv! Jag brukar ha min spa dagar hemma och träna långa pass, en sån dag kan man ju inte annat än älska ibland.



Nu i veckan har jag inte riktigt så stora planer än, Tove har kommit hem från sälen så ska försöka hinna med att träffa henne. Sen är de studentfest på tisdag inte riktigt så sugen på att gå, så får se hur de blir med det. Men jag ser fram i mot en kanon vecka som vanligt! Hörs igen om en vecka, hoppas ni har haft en bra vecka och kommer ha! Njut av livet!

veckotemat

Fredag  detta betyder att vi släpper veckotemat, nästa vecka ska vi gå i modets spår. De betyder att ni ska få reda på så mycket som möjligt som kan berör ordet mode. Vi ska dela med oss av våra små knep men så klart så otroligt mycket mer, missa inte detta. De kommer bil en kanon vecka i modets sken!


Visst kan det vara riktigt förvirrande med mode ibland?
Vi ska försöka hjälpa er att hitta den "röda tråden" !
/Emelie & Louize ♥

BILDBOMB!!






Renoverings projekt- påbörjat !



Mina damer och herrar, nu ryker allt vad isidays innebär och vi lägger in ett nytt upplägg från och med måndag. Vi har drygt 1 månad kvar av vårat kära projkektarbete och känner att vi vill förändra en del. Detta är vad vi kommit fram till:
- Vi skapar ett nytt schema, som vi istället kallar för "veckotema". Den tid som är kvar har vi alltså ett nytt tema på bloggen varje vecka och vad det blir för tema på den kommande veckan presenteras varje fredag.
- Varje dag tipsar vi eller informerar/berättar om en ny sak inom temat. Ni kommer t.ex. att få lära Er hur Ni ska klä Er för att framhäva just det bästa hos Er, vilken/vilka färger som passar just Er hudtyp. Vi kommer även att diskutera/informera om andra bloggar, studenten, nagelvård, hudvård, accessoarer och mycket, mycket mer! Så håll i Er, det här blir uppfriskande!
- Inom en snar framtid tänkte vi även prova en ny design för bloggen, vi har en hel del idéer.
- De personliga dagböckerna existerar endast på söndagar numera och helt nytt är att vi gör en "blondinbella" och tar ledigt på lördagar. Känns fint!
- Något nytt är även att vi kommer ha vår egen mail-adress där vi svarar på frågor och andra funderingar. [email protected], är adressen om Ni vill tjuvstarta med den ultimata chansen.

Som sagt, bered Er på förändring. Vi tror iallafall att detta kommer bli ett lyft för vår kära blogg. Fortsätt följa och kommentera, det är alltid lika roligt att se att läsar-antalet stiger! Puss och Kram / Emelie & Louize ♥


RSS 2.0